Joshua    Herwig

 

Als 5-jarig jochie werd ik verliefd op de klanken van de cello en begon ik met lessen.
Vanaf mijn 10e ontdekte ik de veelzijdigheid van de cello en begon met improviseren en componeren. Ik merkte dat ze cello zo'n warme, menselijke en avontuurlijke klank heeft,  je kan er heel veel kanten mee op. 

Momenteel studeer ik Klassiek -en Jazz Cello bij Michael Stirling en Jeffrey Bruinsma aan het Conservatorium van Amsterdam.

Op mijn muzikale reis heb ik veel masterclasses gehad van inspirerende mensen, zoals Markus Stockhausen, Johannes Moser, Gavriël Lipkind en Oene van Geel. Ik heb prijzen gewonnen bij het Britten Concours, het Herman Krebbers Concours en in 2018 en 2020 bij het Prinses Christina Concours.  Ook heb ik negen Jaar met veel plezier in het Britten Jeugd Strijkorkest waar ik de laatste vier jaar aanvoerder van de celli mocht zijn. 

Als we met Woodcraft repeteren is het altijd een feest. Alles is mogelijk, muziek uit de de stad, uit de natuur, klassiek, funk, voor ons is muziek grenzeloos. De jongens van Woodcraft zijn mijn grootste vrienden en we hebben veel mooie reizen en concerten beleefd.

Compositie en improvisatie is voor mij de ultieme manier van expressie.
Voor WOODCRAFT schreef ik O.A. de composities Cascada, Daphne & Apollo en Prometheus. Ook maak ik vele arrangementen voor Woodcraft en andere ensembles.