Joshua    Herwig

Joshua Herwig (2000) is een veelzijdige cellist, artiest en componist. Joshua won meerdere prijzen in competities waaronder een 1ste en 3e prijs op het Prinses Christina concours en een 2e prijs bij het Herman Krebbers Concours. Joshua werkte samen met inspirerende musici zoals o.a. Ella Zirina, Vince Mendoza, Daniel Rowland en Karina Cannelakis en heeft zijn eigen ensembles Woodcraft en Moon Garden.

Al op jonge leeftijd had Joshua een grote liefde voor compositie en geïmproviseerde muziek. Deze leidde tot het componeren van eigen muziek. Zijn muziek brengt elementen uit jazz, klassiek en volksmuziek samen. Joshua laat zich  inspireren door componisten en artiesten als Brad Mehldau, Lorenzo Bernini, Sergei Prokofiev, Maurice Ravel en Miles Davis. 

In 2016 richtte  Joshua met vier vrienden en strijkershelden "WOODCRAFT" op. Een ensemble waar hij veel mee optreedt en voor componeert. Dit ensemble is voor hem een plek van vrijheid en experiment, waar hij zijn avontuurlijke composities met een geweldige groove tot leven kan brengen. In 2022 won Woodcraft zowel de Eerste Prijs als de Publieksprijs op de "Dutch Jazz Competition" in het Bimhuis. April 2023 kwam hun debuut album "WOODCRAFT" uit. 

Met het trio "Moon Garden" won hij dit jaar de 1ste prijs bij de Jonge Makers Prijs 2024.

Hij volgde masterclasses bij o.a. Gavriel Lipkind, Johannes Moser, Markus Stockhousen en Oene van Geel. Joshua werkte samen met inspirerende musici zoals o.a. Ella Zirina, Vince Mendoza, Daniel Rowland en Karina Cannelakis.

Joshua studeert klassiek -en Jazz Cello bij Mick Stirling, Ella van Poucke en Jeffrey Bruinsma aan het Conservatorium van Amsterdam.