Joshua    Herwig

Joshua Herwig (2000) is een veelzijdige cellist, artiest en componist. Hij begon op vijfjarige leeftijd met cello spelen. Hij speelde vanaf zijn tiende in het Britten Jeugd Strijkorkest waar hij tussen 2016 en 2019 aanvoerder van de celli was. Joshua won meerdere prijzen bij klassieke concoursen waaronder een 1ste en 3e prijs op het Princes Christina concours en een 2e prijs bij het Herman Krabbers Concours. Hij volgde masterclasses klassiek cello bij o.a. Gavriel Lipkind, Johannes Moser en Dimitri Ferschtman. Ook volgde hij masterclasses jazz bij Markus Stockhousen, Oene van Geel en Tim Kliphuis. Joshua werkte verder samen met inspirerende musici zoals o.a. Ella Zirina, Vince Mendoza, Daniel Rowland en Karina Kannelakis.

Al op jonge leeftijd kreeg Joshua grote liefde voor compositie en geïmproviseerde muziek. Met al zijn ideeën begon hij met het componeren van eigen muziek. Deze nieuwe muziek brengt elementen uit jazz, klassiek en volksmuziek bij elkaar. 

In 2016 richtte  Joshua met vier strijkershelden en vrienden "WOODCRAFT" op. Een ensemble waar hij veel mee rondreist en voor componeert. Dit ensemble is voor hem een plek van vrijheid en experiment. Zijn composities voor Woodcraft kenmerken zich door avontuurlijkheid, absurdisme en groove. In 2022 won Woodcraft de Eerste -en de Publieksprijs op de "Dutch Jazz Competition" in het Bimhuis. April 2023 kwam hun debuut album "WOODCRAFT" uit.   

Joshua studeert klassiek -en Jazz Cello bij Mick Stirling, Ella van Poucke en Jeffrey Bruinsma aan het Conservatorium van Amsterdam.